SEO tips

Bedste SEO tips 2019

Hurtige SEO tips

Her får du hurtige SEO tips i små bidder som du enten kan implementere med det samme, eller et tip som skærper din forståelse for SEO.

En af de bedste måder til at lære SEO er at implementere én ting ad gangen og se om det hjælper. Især når du er en begynder.

Dem der er erfarne i SEO kan også (på sigt) finde et guldkorn eller to. Der er ofte noget grundlæggende man skal blive husket på.

Alle disse tips er aktuelle for SEO i 2019 og her går vi i gang...

Alt om links!

Hvad er et link?

Det vi kalder et "link", hedder faktisk "Hyperlink". Wikipedia skriver:

Hyperlink er en grundlæggende HTML-teknologi og er også den mest øjensynlige bindetråd mellem internettets hjemmesider; det, der får internettet til at hænge sammen og virke som en form for helhed. Syntaksen for et hyperlink benytter markup <a>...</a> med attributten href sat til en URL: <a href=URI>linktekst</a>. På dansk bruges også 'link' eller 'lænke', og det at lave links hedder "at linke".

Et link binder, eller kæder sammen dokumenter på internettet og når man tænker på links, så tænker man tit på den klassiske blå tekst med understregning.


Der er tre typer links

Interne links


Indgående links / Eksterne links

Et indgående link er et link til din hjemmeside fra én anden hjemmeside, på et andet domæne. Indegående links er også kaldt eksterne links (modsætningen til interne links) og på engelsk ofte kaldt "Inbound link" eller "backlink". Og når der er snakket om at skaffe links så er det som regel links fra andre hjemmesider, som er tale om.

Den praksis at "skaffe links

Når der er snakket om linkbuilding, så er det om at få andre til at linke til din hjemmeside.

En god og gennemtænkt indholdsstruktur gør alt dit SEO arbejde så meget nemmere og mere effektivt.

Dette er noget der skulle have været styr på helt fra start men desværre er det sjælden tilfældet.

Tag god tid til at strukturere din hjemmeside. Lav gode urls og match dem med søgeord og indhold der passer til.

Excel er et godt værktøj til at visualisere dette.

Duplicate content er skidt og skal ikke undgås fordi du forvirrer Google i hvilken side skal rangere.

1) Kig din hjemmeside over og se hvis du skriver om det samme emne mere end én gang. Dvs. artiklens fokus. Se om du kan kombinere de to artikler. Husk at den der rangerer højere i Google skal absorbere den anden.

2) Vælg nogle ord / en sætning fra din hjemmeside og søg i google således:

"din søgestræng her" site:dinhjemmeside.dk

Kommer der flere end én side eller mange sider, så har du noget til at kigge på. Det du vil få ud af det er at den primære side skal rangere øverst og den andre slet ikke.