Få optimeret din hjemmeside i 2019 af en rigtig SEO ekspert!

Kom endelige til tops i Google i 2021, med effektiv SEO

Er du utilfreds med dine placeringer i Google? Vil du få din hjemmeside eller webshop højere op?

I dag ved næsten alle hvor vigtigt det er at rangere højt i Google (og de andre søgemaskiner). Konkurrencen har aldrig været mere end i dag.

Heldigvis er der plads til os alle sammen og ofte er det muligt med få midler og hurtige fiks, at komme højere op i Google.

Næsten alle hjemmesider lider af flere tekniske fejl som forvirrer Googlebot og gør arbejdet for hårdt. Så det er der vi starter.

"Jeg har en frisør salon i Silkeborg og Victor har hjulpet mig med at komme op i Google. Nu rangerer jeg helt i top på næsten alle relevante søgninger. Og det betyder meget for min salon og har skaffet mange kunder."
- Fanney hos Frisør Stationen i Silkeborg

Skal jeg hjælpe dig med dit SEO? Så skynd dig at klikke på knappen:

Ja tak, jeg vil til tops!


SEO er et kæmpe område og her kommer jeg nærmere ind på de forskellige begreber

Vi starter med...

Onpage SEO

Onpage SEO er det område hvor det handler om dit eget site. Jeg deler det i tre dele: Indhold, Struktur og Teknisk SEO.

Teknisk SEO

Teknisk SEO er grundstenen for dit hele SEO arbejde. Hvis den ikke er i orden, er alt andet SEO arbejde sværere. Ligsom at synde til overfladen med klods lod om foden.

Her er nogle aspekter der indgår i teknisk SEO:

  • De rigtige tags brugt til at kommunikere effektivt til søgemaskinerne.
  • Hastighedsoptimering
  • Brugervenligt design og kommunikation
  • Optimeret for sociale medier

Optimeret indhold

Optimeret indhold er bare godt indhold med klar formulering og bruger de samme ord og sætninger som din målgruppe. Én side på dit site er ligesom en lottokupon. Du kan bare få besøgende til din side for de ord som er på siden.

Man kan erstatte ord eller tilføje flere ord, eller lave nye sider om nye emner.

Men det vigtigste er at have alle de mest kritiske sider (ud fra søgeordsanalyse) skrevet og optimeret.

Struktur og URLs

Alt for ofte overset del i SEO er struktur. Altså mappestruktur i url'ene. En god struktur er god for begge søgemaskiner og de besøgende. Og god struktur kommunikerer forbindelse mellem emner. 

Offpage SEO

Offpage SEO betyder alle aktiviteter og markedsføring udenfor din hjemmeside. Det kan være alt fra dine sociale profiler, dine debatindlæg i fora til omtale hos bloggere.

Linkbuilding

Det vigtigste signal for søgemaskinerne er stadig links. Et link er en anbefaling fra tredjepart og "alt andet lige", så er den side med flere links, "vigtigere" end én med færre links. Det er altafgørende at hele tiden prøve at få flere links til din hjemmeside.

Du skal gå ud og markedsføre din virksomhed. Og helst få links. Google siger tit, "du skal bare gøre som du ville gøre hvis søgemaskinerne ikke fandtes".

Det er et fantastisk godt råd!

Hvis der ikke fandtes søgemaskiner, hvor skulle folk finde din side? Hvor skulle det komme fra?

Links på andre sider selvfølgelige!

Det er den gamle gode måde internettet fungerede på. Ligesindede linker til hinanden og folk har forretning og laver aftale med andre. F.eks. købe bannere på andres hjemmesider.

Det var engang den måde man fik besøgende. Ved at finde steder hvor folk befandt sig og se om man kunne få en del af den traffik.

Earned links og Acquired links

Links er ofte skift i disse to kategorier. Earned links og Acquired links.

Earned links er legitime links som du har fortjent, f.eks. pga. omtale. Acquired links er links som du kan selv skaffe. Typisk er det sociale profiler, forumindlæg, kommentarer osv. Alle steder hvor hvem som helst kan skrive tekst med link.

Earned links er som regel meget stærkere og er en langsigtet strategi som du skal aldrig stoppe med.

Tip: Det bedste link er den som faktisk bringer interesserede besøgende som bliver til kunder!

Social media

Aktivitet på sociale medier har ikke så meget direkte med SEO at gøre men det er et tredjepartssignal (især hvis det går viralt) på aktivitet og interesse. Desuden en udmærket måde at få dit budskab ud.

Markedsføring og outreach

Alle traditionelle former for markedsføring er i spil og du skal hele tiden gøre opmærksom på dig til netop at få links og omtale sociale medier.

Hurtige og konkrete SEO tips

Ofte er det godt at fokusere og prøve kun én ting ad gangen. Især i så omfattende emne som SEO. Derfor har jeg en side kun med gode tips til begyndere (og avancerede)

Kendskab til Google SEO optimering er et must i 2019

Du som hjemmesideejer bliver nød til at have styr på de basale ting i søgeoptimering for at konkurrere i søgemaskinerne. Fordi det er dig der skal kende din målgruppe og udvide og opdatere din hjemmeside hele tiden med nyt indhold. Jeg har en række måder til at hjælpe dig til at få ideer og hvordan du nemt skriver gode artikler som intereresser dine kunder.

Er du fra Silkeborg eller nærområdet?

Så vælg et rigtig webbureau i Silkeborg, som har forstand på SEO og hvordan man strikker sammen en god SEO strategi. Jeg har jo kunder over hele landet så er du udenfor Silkeborg, så er jeg vant til at holde møder med kunder i Århus, Viborg, Herning, Ikast, Skanderborg og Horsens. Uanset hvor du befinder i Danmark, kontakt mig og drøfter yderligere hvad jeg kan gøre for dig.


Glade SEO kunder landet over, direkte fra Silkeborg

Jeg leverer SEO ydelser fra smukke Silkeborg bySilkeborg er en by i Midtjylland med 43.313 indbyggere. Et stort antal indbyggere fra Virklund, Gjessø, Sejs-Svejbæk, Grauballe, Skægkær, Sinding og Sejling arbejder i Silkeborg. Byen er hovedby i Silkeborg Kommune og ligger i meget kuperet terræn i det midtjyske søhøjland med skovklædte bakker og med Gudenåen tæt ved den indre by. Der går rutebåde til Silkeborgsøerne og Himmelbjerget fra byens lille havn, og det gamle dampskib Hjejlen er den mest berømte. Silkeborg er en stationsby på jernbanestrækningen Skanderborg og Herning. Byen ligger i Region Midtjylland.

Silkeborg har nogle fantastiske oplevelser: Himmelbjerget, AQUA Akvarium & Dyrepark, Museum Jorn, Silkeborg bad og flere.


Spørgsmål og svar om SEO

Her nedunder er en række gængse spørgsmål og svare på dem.

Har du et spørgsmål? Skriv til mig og få svar, gratis!

Hvad betyder SEO?

SEO er en forkortelse af de engelske ord: “Search Engine Optimization”, som på dansk betyder Søgemaskineoptimering og ofte kaldt Søgeoptimering.

Hvad er SEO og SEO optimering?

SEO er et form for digital markedsføring, hvis formål er at fremme en websides placering i diverse søgemaskiner. Formål med søgemaskineoptimering er bedre rangeringer på Google, Bing, Yahoo eller andre søgemaskiner. En bedre rangering medfører så flere besøgende og med flere besøgende, flere kunder.

Hvad er SEM?

SEM er en forkortelse for "Search Engine Marketing". Altså den betalte del af markedsføring i søgemaskinerne.

Hvad er SEO tekster / SEO artikler?

Der er ikke rigtig noget som hedder “Seo tekst”. Oftest er det bare et stykke tekst som har været optimeret til et specifikt sæt søgeord. Mest brugt af tekstforfattere til at formidle at de er opmærksomme på vigtigheden af søgemaskinevenlige tekster.

Hvad koster SEO optimering?

Det er ikke hvor meget SEO koster, men hvor meget SEO kan give. SEO er det form for digital markedsføring som giver bedst lønsomhed. Men helt konkret, er pris for SEO jo afhængig af projektets omfang, som er individuelt.

Hvad er SEO og SEM?

SEO er den anden halvfel af SEM som betyder Search Engine Marketing (den anden er betalt annoncering i søgemaskingerne ligesom Google Ads). Det er forskellen mellem SEO og SEM. Organisk og betalt.

Hvad er SEO og AdWords?

SEO er optimering af den organiske søgeresultater mens Adwords (nu Google Ads) er Google’s egen annonceplatform i deres søgemaskine.

Hvad er SEO ord?

Der findes ikke noget som hedder “seo ord”, men hvis jeg skal gætte så er det bare et udtryk for at du skal være opmærksom på nogen fokus-søgeord i dit indhold. Søgeord som er populære og beskriver det du tilbyder.

Hvad er en SEO konsulent?

Det siger sig selv at en SEO konsulent er én der rådgiver andre i optimering af hjemmesider for søgemaskinerne. En god SEO konsulent leverer et stykke solidt arbejde hvor du tjener meget mere end det du giver ud.

Hvad er Wordpress SEO?

Wordpress er ligesom andre hjemmesider men fordi det er et system, så har det et bestemt mønster. Ting som er gode og andre knap så gode. Wordpress har nogle fine plugins til diverse optimeringer.

Hvad er organisk SEO?

Organisk SEO er det eneste SEO. SEO handler udelukkende om de organiske resultater i Google.

Hvor mange søgeord skal jeg bruge?

Lige så mange som passer på hver side. Altså relevant tekst på hver side omkring hver ting. Formuleret naturligt. Skriv til de besøgende og tag det roligt med søgemaskinerne. Bare pas på at for hver side at du prøver at bruge de vigtigste ord, især i titel, meta og overskrift. Så får du det kommunikeret til søgemaskinerne.

Hvor hurtigt virker SEO?

Google bliver hele tiden hurtigere til at opdatere sit indeks. Men SEO er stadig en langsigtet strategi. Det kommer også an på hvor “populær” din side er. F.eks. vil Google måske kun forbi din side én gang om ugen mens den læser forsiden på DR.dk flere gange i timen. Og når der er bygget links, så er det samme der. Er det link fra DR eller fætter Lars’s hjemmeside? Men generelt ser man resultater over nogle uger til en måned og man kan bedre fornemme hvordan det vil gå.

Hvorfor SEO og hvor vigtigt er det?

SEO er rigtig vigtigt hvis du skal få besøgende på din hjemmeside. Det er ét af det første du skal have på plads helt fra start. Det er dyrt at optimere en side bagefter. Og så mener jeg ikke nødvendigvis timerne der går til det, men “oppertunity cost”. Dvs. de placeringer og besøgende du kunne have fået over tid, hvis du havde gjort det rigtig fra start. Tid har meget at sige når det gælder placeringer i Google.

Hvordan laver man SEO optimering?

Vil du selv lave din SEO optimering? Der findes et hav af guides, tutorials & tips på internettet til det. (Jeg er igang med at lave noget hvor jeg kan hjælpe dig med "Gør det selv SEO". Kontakt mig hvis du er interesseret)


Har du nogen spørgsmål om SEO? Skriv til mig og få svar, gratis!